De ce este important echipamentul de protecție în industria auto?

Echipamentul de muncă este poate unul dintre cele mai importante și reprezentative elemente pe care trebuie să le aibă în vedere un antreprenor, atunci când se gândește la siguranța angajaților săi. În esență, conform legislației în vigoare, aceste uniforme reprezintă ansamblul mijloacelor vestimentare folosite în derularea muncii, care sunt acordate anumitor categorii de salariați pentru protejarea și prevenirea uzurii premature sau murdării excesive a hainelor și încălțămintei personale, dar nu și pentru prevenirea accidentelor.

Echipamentul individual de protecție este orice tip de echipament destinat pentru a fi purtat sau utilizat de către un lucrător pentru a-l proteja pe acesta de unul sau mai multe riscuri care i-ar putea compromite securitatea și sănătatea la locul de muncă.

Salopete Mecanic Auto, Costume Service Auto Brodate - Limarom

Ca și alte domenii de activitate care necesită muncă manuală, operațiunile dintr-un  service auto trebuie să se desfășoare în condiții maxime de siguranță. Măsurile de curățare și siguranță aplicate atunci când sunt programate serviciile de orice fel sunt esențiale pentru desfășurarea corectă și eficientă a muncii de zi cu zi. Cu toate acestea, însă, echipamentul adecvat pentru muncitori nu poate fi ignorat, iar o îmbrăcăminte corespunzătoare și cizme de protecție potrivite pentru locul de muncă poate ajută la îmbunătățirea siguranței și a productivității angajaților.

Deși se poate spune că job-urile în domeniul auto nu prezintă un risc extrem de mare în ceea ce privește posibilitatea de a te răni, echipamentul de protecție îi menține pe totuși pe lucrători curați și abili din punct de vedere fizic.

O salopetă din două piese sau o îmbrăcăminte de lucru este ideală pentru un atelier auto. O cusătură durabilă din bumbac sau tercot este mai mult decât suficientă, pentru a asigura cele mai bune condiții de întărire a genunchilor, a coatelor și a altor zone predispuse la uzură sau a alte elemente care pot scurta durata de viață a îmbrăcămintei de protecție. Operațiunile de sudare necesită echipament special de protecție, care trebuie să fie format din îmbrăcăminte din bumbac ignifugă, mănuși de piele și protecție adecvată a ochilor.

Desigur, protecția picioarelor nu poate fi ignorată în service-urile auto. Pentru confort sporit și mobilitate, mulți dintre noi vom fi tentați să aleagă o pereche de adidași, însă cu toate acestea, o pereche de cizme de protecție este mai mult decât eficientă din punct de vedere al nevoilor meșterilor din aceste ateliere auto. Pentru protecția la impact se recomandă cizme de protecție speciale, iar suprafață impermeabilă este ideală pentru a preveni eventualele scurgeri de lichid. Lucrul pe podele alunecoase precum depozitele sau atelierele de reparații auto poate prezenta un risc de alunecare. Prin urmare, o pereche ideală de cizme de protecție ar trebui să aibă o talpă cu aderență ridicată și rezistență la contactul cu ulei și hidrocarburi.

Desigur, antrenamentul adecvat și echipamentul de protecție sunt la fel de importante, iar întreținerea îmbrăcămintei și a cizmelor de protecție este esențială pentru ca acestea să-ți atingă potențialul maxim pe o perioadă lungă de timp.

Coș de cumpărături