Provocările profesiei de medic în cei doi ani de pandemie

În anul 2020, sistemul medical a fost supus unei stări de stres și suprasolicitare continuă, în principal din cauza crizei Covid-19 care ne-a luat pe toți pe neașteptate și pentru care nimeni nu a fost pregătit. Vorbim despre ore întregi de epuizare, de muncă și de măsuri de protecție majore pe care medicii au fost nevoiți să le aplice pentru a se asigura atât de sănătatea lor, cât și de cea a pacienților. Greutățile nu au încetat să apară și toate momentele grele s-au revăzut în oboseala și încercarea sistemului de a rămâne capabil să se confrunte cu această situație biologică fără precedent.

Suprasolicitarea medicilor

Nu mai este un mister pentru nimeni faptul că medicii și întreg personalul medical auxiliar a fost suprasolicitat din toate punctele de vedere. Acest lucru s-a întâmplat deoarece numărul infecțiilor a crescut brusc în timpul perioadelor în care valurile de cazuri atingeau un apogeu. Așadar, în lupta împotriva  acestui virusul mortal, medicii și personalul care lucrează în departamentul de sănătate sunt, fără îndoială, adevărații eroi, care merită protejați și care au trecut prin cele mai grele momente din cariera lor în încercarea de a salva cât mai multe vieți omenești.

Sănătatea pacientului și protecția lui au fost pe primul loc

Medicii au un scop clar, și o misiune în protejarea intereselor și a sănătății pacientului, iar pentru ei, acest lucru este cel mai important. Indiferent de boală cu care acesta se confruntă, sănătatea și starea lui de bine sunt cele mai importante elemente pentru doctori, așa că aceștia își pun tot interesul în protejarea pacienților. În timpul pandemiei, având în vedere fragilitatea pacienților, dar și riscul mare de infectarea la orice colț au fost luate măsuri suplimentare pentru a minimiza riscul de răspândire a acestui virus respectând în același timp toate instrucțiunile autorităților.

Evitarea infectării personalului medical

Totodată, pe lângă pacienți și personalul medical a fost nevoit să acorde o atenție deosebită măsurilor de protecție pentru a evita orice fel de infectare care ar putea duce la un dezastru medical și mai mare. În acest fel, organizarea și protecția echipei medicale primesc întotdeauna atenția personalului medical. Este important ca profesioniștii din domeniul sănătății să se protejeze, deoarece aceștia sunt singurii care pot îngriji pacienții cu probleme de sănătate într-un mod adecvat. Igienă mâinilor este la fel de importantă pentru întreg personalul medical, pacienți și populație și, în același timp, respectarea strictă a normelor de igienă este necesară în toate spațiile medicale pentru asigurarea și eficientizarea proceselor de îngrijire. A fost nevoie de măsuri de protecție excesive pentru ca doctorii și asistentele să rămână capabili să lucreze și să-i ajute și pe ceilalți.

Echipamente specifice necesare

Pentru a se proteja de acest virus în timpul activităților din spitale medicii au fost nevoiți să poarte echipament specifice pentru protejarea întregului corp. Este important de reținut că, un cadru medical poartă cu strictețe echipamentul de protecție necesar. În timpul acestei pandemii, unitățile medicale s-au confruntat cu o lipsă de stocuri în ceea ce privește anumite echipamente de protecție, care fie că ne place sau nu au fost mai mult decât necesare în toate unitățile medicale din lume.

Pandemia a adus cu ea frici nenumărate, epuizare și dezolare în rândul cadrelor medicale, însă în același timp i-a transformat pe aceștia în eroii unei lupte cu adevărat grele.

 

 

 

Coș de cumpărături