Uniforme medicale realizate din diverse materiale care atrag atenția

Uniformele medicale sunt o necesitate absolută pentru cei care lucrează în domeniul medical, fie că aceștia activează într-un spital public sau într-un cabinet medical privat. Rolul îmbrăcămintei de acest fel este de a proteja asistentele și medicii precum și pacienții, astfel încât toate consultațiile și tratamentele să aibă loc în condiții favorabile de siguranță. Cei care caută uniforme trebuie să știe care sunt criteriile ce trebuie luate în  în considerare pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește o uniformă medicală.

Un material cât se poate de eficient

Un aspect care trebuie luat în considerare înainte de achiziționarea unei uniforme este materialul din care este confecționată aceasta, pentru că el este cel care ia contact cu pielea medicilor în mod direct. Este indicat ca uniformele medicale să fie realizate din materiale inedite precum un amestec de poliester, bumbac și poplin, care este cea mai bună variantă posibilă. În general, uniformele 65% poliester și 35% bumbac și poplin sunt de cea mai bună calitate deoarece permit pielii să respire foarte ușor chiar și în situații dificile, permițând totodată personalului medical să se miște liber. Indiferent de ceea ce alegeți este foarte important să vă simțiți bine în textura respectivă și să o considerați cea mai potrivită pentru stilul de lucru pe care îl aveți.

Alegerea unei mărimi corecte

Nu numai materialul este important în alegerea unei uniforme medicale. Personalul medical trebuie să se asigure că acestea sunt achiziționate în funcție de mărime și că se potrivesc fiecărui medic în parte. Îmbrăcămintea pe care asistentele și medicii o poartă în timpul consultațiilor și în timpul intervențiilor chirurgicale trebuie să fie confortabilă, astfel încât purtătorul să aibă parte de o stare de bine și de relaxare. Alegând uniforme prea mici sau prea mari, cei care lucrează în domeniul medical pot întâmpina dificultăți în a se concentra asupra celor mai importante momente, care țin de sănătatea pacientului și care trebuie evitate în totalitate.

Uniforma trebuie aleasă în funcție de departament

Personalul medical trebuie să ia în considerare și departamentul medical în care lucrează, dar și de locațiile în care activează. De exemplu, dacă medicii de familie pot alege uniforme din perspectiva culorii, medicii care lucrează cu copiii pot alege uniforme medicale Disney, brodate, care atrag copiii mici. Îmbrăcați în uniformele personajelor de desene animate viu colorate, medicii și asistentele au făcut primii pași pentru a câștiga încrederea tinerilor pacienți, iar acest lucru este valabil în multe alte situații.

Materialele din ce în ce mai diverse din care pot fi realizate aceste uniforme nu fac decât să lărgească universul de opțiuni al medicilor și asistentelor, care doresc să iasă în evidență și să se bucure de un aspect cât mai profesional și elegant în același timp.

Coș de cumpărături